beroende.

Ikväll vill jag se en bra film, äta popcorn och dricka Cola Zero. Är lite beroende av det. Fler beroenden som utvecklats under graviditeten är:

Pizzasallad
Drickyoghurt
Julmust
Nässpray
Sköljmedel
Dove handtvål
Städa
Godis

En sak jag gör, som får mig att må bra, är att jag häller i ungefär två deciliter sköljmedel (måste vara blå Softlan) i badkaret och fyller halva badkaret med varmt vatten. Håller toadörren öppen hela dagarna och det doftar så underbart i hela lägenheten. När jag var gravid med Liam badade jag i sköljmedel (utspätt i vatten så klart). Jag kan inte förklara känslan jag får av just den doften men underbart är det.


dåligt samvete.

Jag har precis lämnat Liam på dagis. Lider just nu av dåligt samvete och jag vet att jag kommer göra det resten av dagen.

Jag stod och borstade tänderna och Liam kom in i badrummet. Han skulle tvunget klättra på badrumshyllan (något som han aldrig provat innan) och jag sa "Ajja bajja Liam". Det brukar hjälpa. Han fortsatte och jag såg hur hela vickade och skulle han lägga sin tyngd på den hade den vält. "Liam!". Han lyssnade inte. Då tog jag tag i hans arm och tittade argt på honom och sa med väldigt hård ton "Vad sa Mamma!?". Den blicken jag fick där, den är inte att leka med. Rädsla. Han blev så rädd att han la sig på golvet och började gråta. Han blev inte arg. Utan riktigt, hjärtskärande ledsen att han inte kände igen sin mamma som helt plötsligt hade förvandlats till ett monster.
Jag vill inte uppfostra mitt barn på rädsla!
Ett par sekunder senare satte jag mig på huk och förklarade för han att "Mamma blev arg för att du inte lyssnade på mamma". Och så tog jag honom till mig och kramade han hårt och länge och jag bara tänkte på hans rädda ögon ett par sekunder senare.
Kände bara för att lägga mig ner och gråta.


Resten av morgonen hade vi det bra och svag som jag är måste jag försäkra mig om att jag inte har gett honom men för livet. Frågar han om han älskar mamma och han svarar "Mmmm mycket". Och så svarar jag att jag älskar han också jättemycket och att han är finast i världen.


trött.

Idag är jag trött. En runda på Öppna Förskolan brukade funka som avlastning för mig. Nu är Liam i en ålder där allt han har får ingen annan röra. Det betyder att jag måste sitta och förklara för honom hundra gånger i timmen att alla får leka med leksakerna, man måste vara snäll, det är ingen fara, du kan leka med annat, man får leka tillsammans och så vidare.

När tar den fasen slut?


En värld full av utmaningar.

Tycker man livet är tråkigt, händelselöst och enformigt har jag det bästa tipset.

Bli förälder.

Varje dag bjuder på minst en utmaning.

Varje dag får jag påminna mig själv om något som jag bestämde mig för under graviditeten med Liam: 
Han ska aldrig få uppmärksamhet för dåligt beteende.

Exempel:
Liam har fått en juniorsäng. Igår när han hade lagt sig kom han på hur roligt det var att dunka fötterna i väggen. Det första jag gjorde var att gå in och säga "Det får man inte göra. Det är ajjabajja."
Jag gick ut och efter ett par minuter gjorde han det igen. Då bestämde jag och Mackan att han skulle gå in och säga till. Sen kom jag på vad jag tror på!
"Nej, det är bättre han får banka. Han vill ju att vi ska komma in. Han tröttnar till slut och sen blir det inte intressant längre."
Han höll på i två minuter till sen var det inte roligt längre.


Shirins nya blogg.

Välkommen till min nya blogg. Lite ljusare, lite fräschare och lite personligare. Ibland bjuds det på djupare läsning och ibland skrivs det väldigt ytligt.

Tankar kring familjelivet, sociala samspelet och allt som har med moder- föräldraskapet att göra är det som kommer vara röda tråden. Även ytliga notiser och händelser från dagarna kommer att ta plats här i bloggen. Jag skriver i stort sett om vad jag vill, när jag vill.

Ibland kan vissa ta illa upp medans andra nickar och håller med. Tanken är aldrig att trampa någon på tårna utan vill bara framföra mina tankar, funderingar och erfarenheter.
En extremt känsligt ämne är moder- föräldraskapet och uppfostran. Vi alla har olika uppfattningar och åsiker. Det jag skriver här är mina.





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0